Digitaal onderwijs

Je kunt er niet meer omheen, of het nu gaat over ‘inchecken’ in het openbaar vervoer, betalen bij de kassa of even iets online opzoeken. We doen steeds meer digitaal. Op het Montfort College bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij zonder daarbij de dingen los te laten die goed zijn. Het voordeel van de combinatie is dat we het beste van beide werelden kunnen combineren. 

Online & Offline

Zeker na het bijzondere schooljaar 2020-2021 is digitaal onderwijs een veel besproken onderwerp in onderwijsland. Voor ons betekent digitaal onderwijs veel meer dan het werken met een computer. Door gebruik te maken van digitale (leer)middelen kunnen we onze leerlingen beter begeleiden en laten we leerlingen beter inzien hoe en wat ze precies leren. Wij zetten de digitale middelen daarom in als aanvullend middel op onze huidige leermiddelen zoals  boeken, werkboeken en werkbladen.

MagisterMe

We maken vanaf schooljaar 2021-2022 gebruik van MagisterMe. In klas 1 zullen alle klassen hiermee gaan werken. Met behulp van MagisterMe krijgen alle leerlingen hun studiewijzers goed in beeld en kunnen ze zelfstandig aan de slag met leerdoelen en online hulpmiddelen.

MAG M RGB

Laptops

Op het Montfort College maken we gebruik van laptops in de klas. Dit doen we niet om de boeken te vervangen, maar juist als aanvulling op de bestaande leermiddelen, zoals de boeken en werkbladen. Je vraagt je misschien af, waarom dan laptops? 

Lees meer

LMC Montfort Docentwerving 4

Digilessen

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker voor ons allemaal. Dit laten we in iedere les terugkomen, maar om een goede start te maken starten we het jaar in klas 1 met speciale 'Digilessen'. Alle leerlingen volgen zes weken lang twee keer per week een digiles. Hierin komen de basisvaardigheden aanbod zoals Office 365, Online veiligheid en digitale communicatie.

ZEE 4966