Laptops op Montfort

Laptops in de klas.

Op het Montfort College maken we gebruik van laptops in de klas. Dit doen we niet om de boeken te vervangen, maar juist als aanvulling op de bestaande leermiddelen, zoals de boeken en werkbladen. Je vraagt je misschien af, waarom dan laptops?

Je kunt er niet meer omheen, of het nu gaat over ‘inchecken’ in het openbaar vervoer, betalen bij de kassa of even wat opzoeken over het laatste nieuwe computerspel. We doen steeds meer digitaal. Op het Montfort College bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij zonder daarbij de dingen los te laten die goed zijn. Het voordeel van de combinatie is dat we het beste van beide werelden kunnen combineren.

Voordelen van de laptops:

Voordelen van de boeken:

Zo zie je dat als we deze twee middelen combineren we jou extra goed kunnen voorbereiden!

Praktische informatie

Een laptop is niet goedkoop, en dat snappen wij. Speciaal voor de leerlingen/ouders van het Montfort College hebben wij daarom goede afspraken gemaakt met The Rent Company. Via The Rent Company heb je jouw eigen laptop al voor 8 euro per maand in huis. Wanneer je ouders hem liever in één keer willen betalen kan dat natuurlijk ook.

Via de links hieronder is meer informatie te vinden over The Rent Company:

Waarom een laptop via The Rent Company?

Hoe werkt het abonnement van The Rent Company?

Website van The Rent Company met meer informatie.

Schoolaccount

Je krijgt op school je eigen account waarmee je kunt inloggen. Met dit account krijg je toegang tot Microsoft 365. Dit is een online platform waarin je digitale lessen kunt volgen, documenten, presentaties en nog veel meer kunt maken en delen. Je hoeft dus niets meer zelf te kopen om aan de slag te gaan met je laptop.

Ook krijg je een account voor onze digitale leeromgeving, Magister, waarin je het huiswerk en natuurlijk je rooster kunt vinden.

In de eerste weken van het schooljaar leren we je alles over de ins en outs van de laptops en de programma’s die we daarvoor gebruiken.