Brief aan de leerlingen van groep 8

Beste leerling van de basisschool, 

Wat is dit een spannende tijd! Je staat nu immers voor een grote keuze.  
Op de middelbare school waar je straks naartoe gaat, zal je wel vier, vijf of soms zelfs zes jaar rondlopen. Een lange tijd. Belangrijk dus om goed na te denken wat bij jou past en te bedenken wat jij nodig hebt op je volgende school. 

Ik wil je daarom het advies geven verschillende scholen te bezoeken, zodat je kan merken hoe de sfeer is, wie de docenten zijn en hoe de leerlingen met elkaar omgaan. 

Zelf kan ik alleen vertellen hoe het op Montfort is.  

Ik weet dat de leerlingen hier op een hele fijne wijze met elkaar omgaan en veel samenwerken. Zo zijn er bijvoorbeeld bovenbouwleerlingen speciaal getraind om de nieuwe leerlingen te begeleiden. Met een vak dat lastig is of gewoon bij het wennen aan de nieuwe school. In de eerste schoolweek doen we allemaal activiteiten die ervoor zorgen dat je snel je klasgenoten leert kennen en zodat je de weg in de school weet.  

Ik kan je geruststellen: alle leerlingen vinden dit spannend, maar na één dag voelt Montfort al als jouw school! 

Op het Montfort ziet je dag er heel anders uit dan op de basisschool. In plaats van je eigen juf of meester, krijg je hier een eigen mentor. Dat is een docent die er speciaal voor jouw klas is. Daarnaast krijg je elke dag van verschillende docenten verschillende vakken, zoals wiskunde, theater, Engels, Duits, biologie, aardrijkskunde, muziek of lichamelijke opvoeding. Je hebt wel twaalf verschillende vakken in de brugklas. Best een afwisselende week dus! 

Het Montfort College heeft verder nog heel veel bijzondere dingen te bieden. Zo krijg je hulp bij het maken van je huiswerk in de huiswerkklas, je kan elke je eigen bijlessen kiezen, je kan Chinees als eindexamenvak kiezen, na schooltijd kun je gitaarles volgen, meedoen aan een theaterklas, kickboksen, programmeren in het LAB, ontspannen tijdens de yogalessen, en nog veel meer…  

Kom dus eens bij ons kijken: bij de proeflesjes, tijdens de open dag, op de scholenmarkten, bij de informatieavonden…  En ontdek of jij een nieuwe Montfortaan wordt! 


Groeten,  

Locatiedirecteur Montfort College