CBC-English

Engels wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Het is een taal die op veel plaatsen in de wereld wordt gesproken. Wie in een wereld van internationalisering ook na de middelbare schooltijd uitstekend mee wil kunnen aan de top, heeft meer nodig. Het spreekt voor zich dat vaardigheid in Engels op topniveau daarbij een groot voordeel is. Het Montfort College wil daaraan een bijdrage leveren door middel van het Cambridge mh (C), Business English (B) en Cambridge English (C).

Cambridge MH

Cambridge English mh, onderdeel van de Universiteit van Cambridge, is een van de voornaamste diploma’s Engels wereldwijd. Wij bieden onze leerlingen de mogelijkheid om een cursus te volgen en examen te doen voor de volgende certificaten: B1 Preliminary, B2 First en C1 Advanced. Tevens worden deze diploma’s door meer dan 20 000 universiteiten, werkgevers en immigratiediensten wereldwijd erkend.
B1 Preliminary
Tijdens de lessen komen de vier vaardigheden (lezen, luisteren, schrijven en spreken) ruim aan bod. De voertaal is in het Engels. De leerlingen brengen hun niveau van A2 naar B1.
Come on: let’s do it!

 

Business English

Wil jij internationaal zakendoen op een professionele wijze en wil jij handelen en onderhandelen op een effectieve manier in de businesswereld dan is Business Engels iets voor jou! Business Engels richt zich op het voorbereiden van leerlingen om in de internationale zakenwereld professioneel te kunnen communiceren en functioneren. De cursus besteedt aandacht aan alle vaardigheden die je kunnen helpen om succesvol te worden in de internationale zakenwereld.  Zo kun je succesvol onderhandelen met je partners, met vertrouwen vergaderingen leiden of eraan bijdragen, je ideeën presenteren en professionele en zakelijke gesprekken voeren met klanten. Ook leer je zakelijke brieven, email, memo’s en verslagen te schrijven in het Engels. Kortom, na deze cursus ligt de internationale zakenwereld voor jou open. Business Engels is een uitstekende investering in jezelf. Met deze opleiding is de aansluiting naar het hoger onderwijs richting economie en bedrijfskunde soepeler vanwege de voorsprong die je al hebt opgebouwd met deze cursus.    Het Montfort College is één van de weinige middelbare scholen in het hele land die deze cursus aanbiedt. Met deze cursus bereidt het Montfort College je ook om het Business English Certificate Vantage (CEF-niveau B2) van de University of Cambridge te behalen. Is dat niet een waardevolle aanvulling op je CV! 

“Tegenwoordig is globalisering een feit. Landen en bedrijven werken steeds meer samen op internationaal gebied en de meest gebruikte taal hiervoor is Engels. In het bedrijfsleven is de Engelse taal ook een steeds grotere rol gaan spelen. Daarom heb ik gekozen om de cursus Business Engels te volgen. Tijdens onze lessen leren we allerlei zaken die veel voorkomen in het bedrijfsleven zoals het schrijven van een memo/e-mail, hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren, hoe je een speech schrijft en waar je dan op moet letten en natuurlijk ook een heleboel termen die vaak in het bedrijfsleven worden gebruikt. Ik vind de cursus heel erg interessant en ook handig. Ik begin nu al verbetering te merken in mijn Engels. Ik raad deze cursus echt aan iedereen aan die zijn Engels wil verbeteren, de Engelse taal leuk vindt of van plan is carrière te maken in het bedrijfsleven. Wat ook wel handig is is dat als je slaagt voor Business Engels je een certificaat krijgt van de University of Cambridge en dit staat natuurlijk super mooi op je cv!” Soraya el Mourabet

Cambridge English 
Het Montfort College leidt ook op voor de prestigieuze “Cambridge Certificates”. De school is in 2008 gestart met deze opleiding en het slaginspercentage is tot nu toe 100%. De examens van Cambridge zijn ontwikkeld door de universiteit van Cambridge, die internationaal gelden als standaard. De Cambridge certificaten zijn zonder twijfel een vereiste voor iedereen die zijn of haar carrière op een hoger niveau wil brengen. 
Op het onze school kan je twee certificaten van Cambridge behalen:

FCE
Het FCE is een gerenommeerd examen en wordt over de gehele wereld verreweg het meest afgenomen. Het biedt een diploma op bovengemiddeld niveau voor diegenen die het Engels veelvuldig nodig hebben voor hun werk of in het dagelijkse leven. Het FCE wordt erkend in handel, industrie en beroepsopleidingen over de hele wereld. Het FCE is daarnaast een uitstekend hulpmiddel om leerlingen klaar te stomen voor het CAE.

“Ik vind het vak Cambridge English leuker dan het normale Engels doordat het een soort uitdaging is om Engels te gaan praten op een hoger niveau. Zelf wil ik 3 lessen per week Cambridge en 1 les Engels, in plaats van andersom! Veel gezelliger, zo’n gemengde klas! “  Beryl Sicam

CAE 
Na het behalen van het FCE certificaat kunnen leerlingen de CAE cursus volgen. Het CAE biedt een diploma op zeer hoog niveau en geeft toegang tot meer dan 3000 Britse en vele andere buitenlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Daarnaast is uit een onderzoek gebleken dat leerlingen met deze cursus hoger scoren in de examenklas. Hier volgen de ervaringen van de leerlingen die deze cursus volgen: “Cambridge Advanced of beter gezegd Engels voor de experts? Cambridge Advanced zijn (extra) Engelse lessen die worden gegeven nadat je je FCE diploma hebt behaald bij normaal Cambridge.

“Cambridge is dit jaar net iets anders dan voorheen. Het vak focust zich sowieso al meer op praktische vaardigheden dan gewoon Engels, en daar ligt de focus naar mijn gevoel dit tweede jaar nog meer op. Het is best een leuke les – ik vind het in ieder geval leuker dan gewoon Engels – en de sfeer is altijd heel ontspannen omdat de leerlingen van vrijwel hetzelfde niveau zijn. Ik heb echter zeker geen spijt dat ik Cambridge heb gekozen. Met studeren later heb ik er ook nog eens baat bij!” Anne Wellin

 

Lnkce KET/A2   Key English test  /  Grammar and Vocabulary Tests  /  Reading Comprehension  
PET/B1   Preliminary English Test  /  Reading and Writing Tests  /  Reading Comprehension 1   
FCE/B2   First Certificate in English  /  Use of English  /   Reading Comprehension  /  Practice Tests 1 
CAE/C1   Certificate in Advanced English  /  Listening and English in Use  / Speaking Skills