Schoolmaatschappelijk Werk

Melissakroonsmw1

Langs deze weg wil ik mezelf graag voorstellen. Ik ben Melissa Kroon, werkzaam bij FlexusJeugdplein Rotterdam als Schoolmaatschappelijk Werkster. 
Sinds november 2016 ben ik verbonden aan het Montfort College als Schoolmaatschappelijk Werkster en doe dit werk met veel plezier en enthousiasme. Op vrijdag ben ik aanwezig in de school.
Leerlingen en/of hun ouders kunnen met mij komen praten als er problemen zijn, bijvoorbeeld op school, thuis of in hun vrije tijd. Ik voer samen met de leerling een aantal gesprekken op school en zoek naar oplossingen voor eventuele problemen. Mochten wij er samen met een aantal gesprekken (maximaal 5) niet uitkomen en er is meer of andere hulp nodig dan kan ik de leerling en ouders doorverwijzen naar organisaties buiten school, die verder kunnen helpen. Ook de mentor kan contact met ons opnemen voor informatie en advies.
Een aantal voorbeelden van onderwerpen waarover leerlingen zouden kunnen komen praten:
• Je hebt thuis veel ruzie en hierdoor kun jij je niet goed concentreren op school.
• Je wordt gepest in de klas en je weet niet hoe je er mee om moet gaan.
• Je bent de laatste tijd moe en in de war en je wilt graag een aantal zaken op een rijtje zetten.
• Je wordt veel de klas uitgestuurd en je weet niet hoe je dat in je eentje moet oplossen.
Natuurlijk zijn er nog veel andere voorbeelden te bedenken waarbij het soms prettig is om daar even met iemand anders over te praten. Spreek hierover met je mentor! Je mentor kan jou namelijk in contact brengen met mij. 
Ook kun je via de mail je vraag stellen via melissakroon@flexusjeugdplein.nl 
Je kunt mij vinden op vrijdag in de school op de 2e etage, naast de kamer van meneer van Leeuwe.
Melissa Kroon 

 


Helpff1