Groep 8

Hallo Achtstegroeper!

Inschrijvers, we zijn er heel blij mee dat jullie voor het Montfort College hebben gekozen! Voor de zomervakantie worden jullie nog uitgenodigd voor een kennismaking op school met de klasgenootjes en de mentor!

DAAROM HET MONTFORT COLLEGE!

INFORMATIEFOLDER

MONTFORT IN DRONEVLUCHT

LAPTOPS OP HET MONTFORTCOLLEGE

 

Het Montfort College is een echte talenschool. Dat betekent dat er naast de "gewone" talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) ook nog extra aandacht is voor taal. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt altijd taal nodig als je met andere mensen wilt praten, dingen wilt vragen of zaken duidelijk wilt maken.
Zo geven we in de onderbouw extra taallessen als blijkt dat je op bepaalde gebieden van de taal iets minder sterk bent: je kunt meteen aan de slag om achterstanden weg te werken!

Daarnaast hebben we de Zijderoute op Zuid: je kunt op het Montfort College het vak Chinese Taal & Cultuur volgen en er uiteindelijk ook examen in doen ... de enige school op Zuid die Chinees als examenvak aanbiedt (op vwo-niveau ... op havo en mavo krijg je een certificaat)!
Een taal die misschien wat meer voor de hand ligt is Engels: je volgt Engels en doet daarin eindexamen, maar om je extra goed voor te bereiden op een vervolgstudie waarin Engels belangrijk is bieden we voor de ambitieuze leerling Cambridge English op vwo en havo aan, Business English op havo en Cambridge English op mavo: het CBC-English.