Groep 8

Hallo Achtstegroeper!

Op deze pagina proberen we informatie te geven die met name voor jullie -misschien wel toekomstige Montfortanen- interessant kan zijn: wat bijzonder is aan onze school, wat de toelatingseisen zijn enzovoort.

Het Montfort College is een echte talenschool. Dat betekent dat er naast de "gewone" talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) ook nog extra aandacht is voor taal. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt altijd taal nodig als je met andere mensen wilt praten, dingen wilt vragen of zaken duidelijk wilt maken.
Zo geven we in de onderbouw extra taallessen als blijkt dat je op bepaalde gebieden van de taal iets minder sterk bent: je kunt meteen aan de slag om achterstanden weg te werken!

Daarnaast hebben we de Zijderoute op Zuid: je kunt op het Montfort College het vak Chinese Taal & Cultuur volgen en er uiteindelijk ook examen in doen ... de enige school op Zuid die Chinees als examenvak aanbiedt (op vwo-niveau ... op havo en mavo krijg je een certificaat)!
Een taal die misschien wat meer voor de hand ligt is Engels: je volgt Engels en doet daarin eindexamen, maar om je extra goed voor te bereiden op een vervolgstudie waarin Engels belangrijk is bieden we voor de ambitieuze leerling Cambridge English op vwo en havo aan, Business English op havo en Anglia English op mavo: het ABC-English.